log in

Dance fit

Dance Fit

  • Objavljeno u Fitness
  • Procitano 1697 puta

* Dance fit program je zamišljen da oslikava elemente Zumba programa ali sa dodanim elementima standardnog fitness programa.

- Od slučajnog otkrića do svjetski priznatog režima vježbanja, zumba fitness je jedan od najpopularnijih vidova rekreacije. Zumba pokreće velike mišiće u telu, ali istovremeno dok plešete, osećate se kao na zabavi kod prijatelja, pa pored zatezanja figure tijela, ovaj vid sporta podiže raspoloženje. Upravo zato je zumba toliko popularna, posebno među ženama.

- Zumba je zapravo takozvani intervalni trening, odnosno obuhvata smjenu naizmjeničnih ritmova u roku od samo pet minuta, kao što su salsa, hip-hop, ča-ča, pa čak i trbušni ples. Čas zumba fitnesa može da traje 45 minuta ili sat vremena. Najčešće se koristi model u trajanju od sat vremena, a tu se kombinuju i ostali plesovi poput tanga, bakata, kalipsa, lambade, tvista i drugih. Kod nas u Fitness centru Universum treninzi traju cak i do 1:30h određenim danima...

- U pokretu je cijelo tijelo jer je koreografija veoma dinamična. Tu su čučnjevi, iskoraci, manji okreti... Ovaj tip aerobnog vježbanja može pomoći da sagorite oko 450 kalorija za sat vremena, a uz malo regulisan način ishrane možete veoma brzo linuju da dovedete do savršenstva. Pored toga što zumba uz erupciju adrenalina sagorijeva kalorije i obnavlja energiju, učenje novih plesnih koraka predstavlja veliki izazov pa oni koji jednom odu na čas ostaju verni ovom vidu rekreacije cijeli život.

 

Mozda se pitate kako je nastala zumba!?

Instruktor Alberto Beto Perez je pre 20 godina na svoj čas aerobika zaboravio da ponese CD. Srećom, u automobilu je imao nekoliko njih s klasičnim latino ritmovima - salsa, merenge, kambia, regeton, na koje je uspješno uspio da improvizuje čas vežbanja. Kada je video oduševljenje na licima polaznika, shvatio je da je mješavina klasičnih pokreta za oblikovanje tijela i plesnih latino koraka dobitna kombinacija za uspješno i zabavno vježbanje. Beto je posle toga razvio program vežbanja po pravilima i principima treninga i počeo revoluciju u svijetu fitnesa pod nazivom zumba.


Šta reći nego dođite da se zabavimo uz trening!!!

Treneri: Marijana
Termini: 4x sedmicno

 

(Re)create your body with Universum fitness team!

Poslednje azurirano subota, 13 maj 2017 20:13

Povezani članci

Vise u ovoj kategoriji « Pilates Fit extreme »