log in

Fitness Ultra

Fitness Ultra

  • Objavljeno u Fitness
  • Procitano 1724 puta

Fitness Ultra trening je prije svega trening visokog intenziteta podjednako namijenjen i sportistima i rekreativcima, muškarcima i ženama, tačnije svima onima koji se žele osloboditi viška kilograma, definisati mišiće i biti u dobroj kondiciji, a spremni su naporno raditi kako bi stigli do tog cilja.

Ovaj trening nije samo fizički naporan, on je prije svega veoma zabavan i povoljno utiče na raspoloženje.

HIIT (High Intensity Interval Training) trening koji se sastoji od niza intervala visokog intenziteta koji se naizmjenično ponavljaju, gdje se u svakom intervalu izvodi po jedna kardio vježba (neka vrsta sprinta) u trajanju od jednog do dva minuta. HIIT trening podiže nivo metabolizma i do 48 sati nakon vježbanja, što je od velike važnosti pri sagorijevanju kalorija i u periodu dok odmaramo.

 

TBW (Total Body Workout) je trening aerobnog karaktera koji obuhvata vježbe nekompleksne izvodljivosti koje se rade uz odredjeno opterećenje tegovima (uglavnom od 1 do 4 kilograma-zavisno o sposobnostima vježbača), a vježbe su postavljene na način da se aktiviraju sve mišićne grupe u tijelu.

Trening počinje laganim zagrijavanjem i istezanjem – odnosno laganim vježbama u trajanju od 5-7 minuta koje uvode tijelo i pripremaju ga za vježbe koje će uslijediti.

Nakon početnih vježbi slijede kardio vježbe u trajanju od 25 minuta (vježbe sa elementima crossfit-a, vježbe visokog intenziteta koje se smijenjuju u intervalima od 2 minuta i vježbe jednostavne kompleksnosti, a koje donose veliku potrošnju kalorija).

Narednih 25 minuta posvećeno je vježbama snage (po principu kružnog treninga -odnosno aktiviranje različitih grupa mišića naizmjenično u krug bez pauze) sa tegovima i vježbe bazirane na pokretima koji zahtjevaju manipulaciju spostvenom težinom, a obuhvataju sve mišićne grupe – tj. cijelo tijelo.

Poslijednjih 5 minuta treninga rezervisano je za istezanje i relaksaciju mišića.

Trening se izvodi uz muziku, ali ga ne karakterišu kompleksne i zahtjevne koreografije plesnog karaktera te je iz tog razloga pogodan za oba pola.

 

Trening jeste intenzivan, ali istovremeno predstavlja izazov i zabavan je, a ono što je najbitnije granatuje dobre razlutate - dobru kondiciju, vitko i čvrsto tijelo i osmjeh na licu.

Trener Duško

Termini 3 vece + 3 jutro

Poslednje azurirano sreda, 03 maj 2017 11:35
Vise u ovoj kategoriji « Fit extreme Vibracioni trening »