log in

Vibracioni trening

Vibracioni trening

  • Objavljeno u Fitness
  • Procitano 1567 puta

Ubrzani trening uz maximalne rezultate pomoću vibracione platforme Fitvibe Excel Pro FITVIBE® - UVIJEK KORAK ISPREDJAČANJE/MRŠAVLJENJE/ZATEZANJE/KONDICIJA/FLEXIBILNOST/KOORDINACIJA/IZDRŽLJIVIST/EXPLOZIVNOST/RELAXACIJA/ANTICELULIT...

• 3D slike vežbe

• Daljinsko upravljanje

• Integrisani protokol za vežbanje

• Jednostavan za korištenje

• Brzo započinjanje vežbanja

• Raspon frekvencija od 20 - 60Hz

• Vertikalne vibracije

• Najveća radna ploča

• Maksimalna prevencija buke

• Softver i sistem kartica-korisnik

• MDD medicinski certikat (CE097)

• 100% proizveden u Nemačkoj

 

UVOD

Godine 1970. ruski naucnici poceli su koristiti vibracijski trening za misije u svemiru. Taj sistem treninga ogledao se u unapredjenju potreba ruskih astronauta ciji je krajnji cilj bio – jacanje misica i kostiju koji su bili oslabljeni za vrijeme boravka u svemiru. Zahvaljujuci vibracijskoj tehnologiji ruski astronauti su 1975.g. bili bolje pripremljeni i fizicki snazniji od americkih astronauta. Vibracijski sistem treninga je omogucio ruskim astronautima da provedu nevjerojatnih 420 dana u svemiru, dok su se istovremeno Amerikanci vratili na Zemlju, poslije samo 120 dana.Poslije pada Berlinskog zida 1989.g., znanje o vibracijskom treningu prosirilo se i na Zapad. Zanimljivo je uociti kako je u relativno kratkom vremenskom periodu od 1998. do 2005. godine ova metoda treninga dozivjela pravu ekspanziju u svijetu.

Vibraciona platforma Fitvibe Excel Pro je univerzalna mašina: Pomaže sportistima u rehabilitaciji i u kondicijskom treningu, odlična je kod rješavanja prekomjerne težine, a starijim osobama normalnog zdravstvenog stanja služi kao neinvazivna rekreacija koja usporava djelovanje osteoporoze. Zatim tu je i povećanje fleksibilnosti, poboljšanje koordinacije pokreta, ligamenti i zglobovi su pod manjim opterećenjem, ubrzava nestanak celulita, povećava gustoću kostiju, ubrzava metabolizam, jača mišiće i skraćuje vrijeme potrebno za trening...

* Fitvibe Excel Pro je sprava poslednje generacije vibrirajućih platformi koja ima opseg radnih frekvencija od 20Hz do 60Hz i HI-LO amplitudu rada. Na velikom displeyu se prikazuju 3D vježbe kako se pravilno izvode, moguće je programirati trening na karticu člana ili prosto izabrati neki od već učitanih programa... Fitvibe Excel Pro ima najveću površinu za izvođenje vježbi i jedina ima evropski certifikat kvaliteta.

* Personalni trener svo vrijeme radi sa vama i nadgleda izvođenje vježbi!

Vibracione sprave su sjajna alternativa za ljude koji uživaju u aktivnom načinu života, ali nemaju vremena za dugotrajne treninge tri ili više puta sedmično. Fitvibe Excel Pro je vibrirajuca platforma za vježbanje na kojoj se prenošenjem vibracija na mišić optimizuje vrijeme vježbanja. Tokom uobičajenog treninga u trajanju od 30 minuta ravnomjerno se aktivira i do 100% mišića!

Revolucionarnost treniranja uz vibracije je u tome što se za opterećenje pri vježbanju ne koristi masa, nego ubrzanje. Povećava se gravitacijska sila koja  djeluje  na tijelo, pa ovakvo prirodno jednakomjerno opterećenje cijeloga tijela nanosi znatno manje štete hrskavicama i vezivnom tkivu nego konvencionalni trening (naravno ako se ne izvodi pravilno).
Vibracije redukuju izlučivanje mliječne kiseline pa je i bol u mišićima  nakon treninga manja. Vibracije, osim toga, stimulišu cirkulaciju i ukupni nervni sistem pa Fitvibe Excel Pro uklanja neugodne bolove prouzrokovane slabom prokrvljenošću tijela te usporava djelovanje osteoporoze. Ovaj uređaj jednostavno se prilagođava potrebama svakog korisnika te se u minimalnom roku postiže maksimalni efekat . 

Vibracije koje proizvodi Fitvibe Excel Pro u valovima se prenose na tijelo te izazivaju prirodnu refleksnu kontrakciju misica 20 do 60 puta u sekundi. Taj tonični vibracijski refleks prirodni je odgovor tijela na stimulirajuću vibraciju koji dovodi do intenziviranja efekta vježbe.

Najčešći model treninga koji prolaze svi početnici sastoji se od 15 do 20 minuta vježbi snage, 3 do 5 minuta istezanja te na kraju 5 do 10 minuta masaže. Poslije se ti omjeri po potrebi mogu i modifkovati. Većina vježbi ispočetka se radi isključivo statički, dok se tijelo ne privikne na taj specifičan  nacin treninga, a zatim se nastavlja dinamički ili kombinovano.

Zakažite vaš besplatan probni trening sa personalnim trenerom na:

065/620-707 prof. fizičkog vaspitanja i sporta/certifikovani fitness instruktor Goran Đurica

Video link - You tube: http://youtu.be/dwr74ttOx2U

 

Poslednje azurirano sreda, 28 jun 2017 08:29

Povezani članci

Vise u ovoj kategoriji « Fitness Ultra Belly dance workout »